Sylhûs Watersport

Sylhûs Watersport richt zich op verhuur van roeiskiffs, sups, tjotters en kano’s op onze toplocatie in Heeg.

Op onze toplocatie direct aan het Heegermeer verhuren wij:

  • Roeiskiffs en roeisups
  • Tjotters
  • Supboards
  • Splash en Optimist
  • Surfboards
  • Kano’s

Check onze agenda voor de openingstijden: Agenda

Kijk in de leaflet voor de prijzen: Folder

Sylhus Watersport is gesitueerd aan de Pharshoeke 101, 8621 CW Heeg en is bereikbaar via email: sylhuswaterpsort@sylhus.nl

Ga solo, met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden het water op. Peddel over het meer of maak een mooie tocht over vaarten, sloten en poelen, en kijk de koeien en schapen recht in de ogen.

Met een supboard kom je op plekken waar niemand anders kan komen. Je hoeft niet ervaren te zijn en sup- pen is voor bijna alle leeftijden. Na een korte instructie kan iedereen suppen en genieten van water- sportplezier.

Onze opblaasbare roeisups zijn stabiel en uitermate geschikt voor onervaren roeiers. Met een roeisup kun je er zelfs voor kiezen om vooruit te roeien. Ontdek het!

Heb je al ervaring, maak dan gebruik van onze roeiskiffs. Bepaal je eigen tempo en geniet van de omgeving en de snelheid waarmee je over het water zoeft. Ben je fanatiek, dan is roeien een ware watersport workout.

Deze unieke traditionele houten platbodems zijn uitermate geschikt voor een zeiltocht voor twee of vier personen. Hijs de zeilen bij Sylhûs Watersport en vaar meteen het Heegermeer op voor een mooie dagtour.

Zeil naar een eiland voor een picknick, lunch in Woudsend of Gaastmeer, of verken de schilder- achtige poelenroute met nieuwsgie- rige Friese paarden langs de kant en grote roofvogels hoog in de lucht.

In de eenmansbootjes Splash en Opti- mist, met alleen een grootzeil, speert de jeugd supersnel over het water. Een Splash en Optimist zijn sportief, snel en safe.

Ouders kunnen een mooie tocht op een supboard maken, terwijl hun jeugd geniet van een spetterend zeilspektakel. Sylhûs Watersport biedt waterplezier voor het hele gezin.

Bij fun, sport & water hoort ook windsurfen. Sylhûs Watersport heeft surfboards waarmee je alleen of met z’n tweeën over het Heegermeer racet.

Wil je leren surfen, dan zijn onze boards daar heel geschikt voor. Kun je al surfen, heb je zelf geen board, maar zijn de weersomstandigheden onweerstaanbaar? Sylhûs Watersport kan je voorzien van materiaal, zodat je toch lekker het water op kunt.